Unter den Linden i Berlin

En riktig paradgata i Berlin, där ni kommer att kunna se byggnader såsom Ryska Ambassaden, Brandenburger Tor, Humboldt universitet mf byggnader.
Unter den Linden kan översättas fritt på svenska till "Under Lindarna". I mitten av Unter den Linden så går det nämligen en Ale med lindar på båda sidorna.
Så varför byggdes Unter den Linden och vad användes den till en början med. Unter den LIndens historia börjades inte som en bred och fusterlig gata utan denna gata var helt enkelt en förbindelse mellan Berlins Stadsslott och Tiergarten.
Unter den linden i Berlin
Bild tagen från Unter den Linden i Berlin.

Efter det 30-åriga kriget så förstördes en stor del av trädgårdar och aler i Berlin. Detta ledde till att Friedrich Wilhelm påbörjade att bygga upp nya alleer och trädgårdar.
Det var meningen att Unter den Linden skulle vara mycket större än vad som varr möjligt. Hur som helst så byggdes gatan och i takt med staden växte så blev Unter den Linden mindre men fick mer och mer status. Men detta var väl inte förrän på 1800-talet som Unter den Linden blev den praktgata som den är idag.
Tyvärr så förstördes mycket av Unter den Linden under andra världskriget, för att sedan byggas upp efter andra världskriget. Det kan även sägas att en del av träden användes som bränsle under andra världskriget.
Så vad finns det för kända byggnader och annat längst unter den linden ?

Du kommer som sagt att kunna bla se den Amerikanska ambassaden, Hotel Adlon (Ett stort och fint hotell i Berlin), Kungliga biblioteket, Statsteatern Unter den Linden, Brandenburer Tor, Pariser Platz. Och det finns även några sevärdheter här som det är möjligt att besöka såsom Madame Tussauds mf.
Promenderar man längst Unter den Linden så kommer ni även att kunna se många exklusiva butiker och även en hel del bilhandlare eller egentligen är det väl lite mer en utställning av de finast bilarna som bilhandlarna har. Här finns Ferrari butik, Mercedes butik mf.

Även finns här många fina kafeer och andra ställen där ni kan stilla er hunger.
Går ett par U-bahn och S-bahn tåg som tar er till Unter den Linden. Dessa är bla U55, S1, S2, S26 där ni ska hoppa av på Brandenburger Tor. När ni väl kommer upp från U-bahn/S-bahn stationen så kommer ni att kunna se lindarna och då är det inte svårt att gissa att man är på Unter den Linden.

Eftersom det inte kostar någonting att gå på Unter den Linden så är det lika bra att ta sig ett besök hit, ni kommer att gå förbi en mängd sevärdheter och även komma upp till Brandenburger Tor.

Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information