Sachsenhausen lite utanför Berlin

Ett av de få koncentrationsläger som konverterats till Museum där ni kan se hur det såg ut i ett koncentrationsläger under andra världskriger.

Även om Sachsenhausen inte ligger i centrala Berlin så är det väldigt lätt att ta sig dit. Vi kommer skriva mer om detta senare.
Så Sachsenhausen var ett koncentrationsläger under andra världskriget och därefter blev det omgjort till ett interneringsläger som Sovjet managerade. Under Tyskt styre så fanns här en mängd kriminella personer, även judar blev hitskickade.
Enligt de dokument som har hittats så tyder det på att det varit ca 220.000 personer som varit här på Sachsenhausen som fångar. Ungefär 100.000 av dessa dog.
Ni som besöker detta fd koncentrationsläger kommer att se mycket och kunna ta del av mycket information. Allt som försöker beskriva vad som har hänt här under andra världskriget och hur fångarna levde sina liv på koncentrationslägret.
Även om en stor del av koncentrationslägret har försvunnit i brand, bombräder så finns här fortfarnade kvar några baracker, administrationshusen, krematorium mm. Överallt så är det uppsatt information om vad som har hänt, hur saker och ting fungerande i lägret.
Men vill man få så mycket som möjligt av sitt besök så rekommenderar vi att ni har en audioguide. Dessa går att hyra för 3 Euro.
SachsenHausen utanför Berlin

Matnyttigt om Sachsenhausen

Inträdet till Sachsenhausen är helt gratis, men vi rekommenderar att man antingen tar en Audioguide och detta kostar då 3 Euro. Det finns även liveguider som kan visas en runt, men då kostar det lite extra. Hör för er på plats eller med er resebyrå om dom kan vara behjälpliga där.
Fortfarande så klarar man sig bra med Audioguiden. Men betänk att det kan ta flera timmar att gå igenom allting om man ska stanna och lyssna och läsa.
Så det kan bli en heldagsutflykt, även om den blir väldigt lärorik så blir den aldrig långtråkig.
Adress till Sachsenhausen koncentrationsläger.
Sachsenhausen Memorial and Museum
Straße der Nationen 22
D-16515 Oranienburg
Att ta sig hit är inte det svåraste i världen. Det är bara att ta sig till stationen i Oranienburg. Detta går lättast med S-1 linjen som går från bla Friedrichstrasse ut till Oranienburg.
När man väl kommer fram till Oranienburg så kan man antingen gå eller ta buss nr 804 mot Malz.
För att få en karta eller vägbeskrivning från Oranienburg stationen ut till koncentrationslägret så rekommenderar vi att ni går till en turistinformation som finns i Europacenter (Inne i Berlin. Läs under Turistinformation). Öppettider på Sachsenhausen
15'e mars till den 14'e Oktober så öppnar dom kl 08:30 och har öppet till kl 18.00 Från den 15'e oktober till dne 14 Mars så öppnar dom kl 08:300 och har öppet till 16:30.
Vissa delar av museumet är stängt på måndagar. Så vi rekommenderar att ni åker hit andra dagar förutom just Måndagar.

Helt klart värt ett besök.Bild från koncentrationslägret

Till minne av döda släktingar

Kremeringsugnarna

Hur Sachsenhausen är uppbyggt

Arbeit Macht Frei

Patologsbord

Minnespelare

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Användarnas information om Sachsenhausen
detta ver extremt spännande! TOLL!
skapades 05/09/11 20:36:14
Användarnas information om Sachsenhausen
Det var väldigt spännande att fara och se allt detta men rysningarna gick genom ryggraden då man verkligen fick en uppfattning om vad som föregått där inne i lägret. Klart värt att fara dit //Camilla
skapades 06/24/11 06:57:36


Skriv gärna mer information