Checkpoint Charlie i Berlin

En av de mest berömda gränsövergångarna som fanns förr i Berlin var Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie var en gränsövergång mellan gamla Väst och Östtyskland. Detta var en gränsövergång som inte bara Tyskar fick lov att använda. Utan här kunde även icke-tyskar använda gränsövergången för besök till Östtyskland.
Bilden är tagen från nutidens checkpoint charlie. Detta är det som är kvar samt då även minnesplakat och information att läsa om just berlinmuren.

Bild tagen på nutidens checkpoint charlie
Detta var bara en av 2 gränsövergångar i Berlin som inte bara var för Tyskar. Den andra hette Checkpoint Bravo. Checkpoint Charlie hittar man nästan mitt i Berlin på FriedrichStrasse.
De som finns kvar idag är turistinformation där man kan stå och läsa om Berlinmurens historia och fall. Även finns fortfarande en fake gränskontroll kvar. Vill man ta en bild brevid "vakterna" vid kontrollkuren så går det bra, fast det kostar någon Euro. Allt för turisternas skull.
Vill man ställa sig imellan dessa två "vakter" så kostar det en slant att få sin bild tagen.
En bild tlil från Checkpoint Charlie

Skulle nog vilja säga att alla turistbussar som man kan ta här i Berlin kommer på något sätt att stanna vid Checkpoint Charlie. Åker man inte turistbussar i Berlin och vill besöka Checkpoint Charlie, så är det inte mer än ett par 100 meter ifrån Potsdamer Platz.
Men självklart så går det även en U-bahn förbindelse direkt till Checkpoint Charlie. Så vill man ta U-bahn till Checkpoint Charlie så går det bra att ta U6 till KochStrasse. En annan U-bahn plats i närheten är Stadsmitte.
Så vad finns här mer att se vid Checkpoint Charlie förutom en översikt över Murens historia, bilder från Muren. Jo det är Haus am Checkpoint Charlie.
Haus am Checkpoint Charlie är ett museum som är dedikerat till de flyktförsök som gjordes från Öst till Västberlin över Berlinmuren.

I närheten av Checkpoint Charlie så finns det även en hel del Matställen här, så det kan passa att ta en lunch här innan man fortsätter sin upptäcktsfärd i Berlin.

Här säljs också en hel del nyfabricerade pälsmössor och andra ateraljer från Ryska armen.Checkpoint Charlie bild

Checkpoint Charlie Museum

Text vid Checkpoint Charlie

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Användarnas information om Checkpoint Charlie
Vi ska åka till Berlin i Februari på Vecka 8 lovet. En självklarhet för mig är att åka till Checkpoint Charlie och även se det som ni skrivit om ang Haus am Checkpoint CHarlie.
skapades 11/25/11 00:42:30


Skriv gärna mer information